CLASS 2

Oldukça tehlikeli durumlarla karşılaşılan laboratuvarlarda, gerçekleşme ihtimali bulunan her duruma karşı tedbir alınması gerekmektedir. Farklı modelleri bulunan bu steril kabinlerden Class II tip kabinler Yüksek Verim Parçacık Yakalama (HEPA) filtresi içermektedir. Bu HEPA filtre ile egzoz havasını doğrudan laboratuvara veya isteğe bağlı olarak entegre edilen özel bağlantı üzerinden bir egzoz sistemine tahliye eder. Özel bağlantı ekipmanları içeren Tip II kabinler, mikrobiyolojik araştırmalarda az miktarda uçucu toksik kimyasallar ve eser miktarda radyonüklid içeren uygulamalar için kullanılabilirler.

Class II Biyogüvenlik Kabini Özellikleri

%99.99 verim sağlayan HEPA filtre ile hava akışı, kullanıcının içerisinde bulunduğu odadan negatif basınç özelliğiyle kabinin içine doğru sağlanır ve nominal 0.5 m/s giriş ve 0.3 m/s çıkış hızı bulunur. 304 paslanmaz çelikten üretilen dikişsiz, bombeli iç kısım ile maksimum güvenlik sağlar. Çelik dış bölge ise epoksi ile kaplanmıştır. Kabinin ön kısmı, 1/4 inç kalınlığında temperli, sertleştirilmiş güvenlik camından üretilmiştir ve %10 eğime sahip dikey hareket yeteneğine sahiptir. Çerçevenin 29 inç güvenli çalışma kapasitesi bulunur. Yan  kısımları hava geçişini engelleyen özelliktedir. Parlamayan florasan lambaya sahip sistemin ışık ve fan anahtarları sayesinde ihtiyaç halinde kullanımları mümkündür.

Kontrol paneli, dijital ve LCD göstergelidir. Hava akış hızı, HEPA filtre ömrü, alarm susturma, UV ışığına sahip modellerde 254 nm UV lambasının toplam çalışma süresi/ömrü, açma kapama işlemleri programlaması, filtre izleme sistemi, menü gibi parametreler sağ taraftaki dokunmatik yüzey kontrolüne sahip LCD ekrandan takip edilebilmektedir. Filtre ömrü için %20, %10, %0 uyarıları veren çubuk şeklinde bir uyarıcıya sahiptir. Ayrıca isteğe bağlı olarak aktive edilen elektronik güvenlik kilidiyle güvenli kullanım sağlar.

Class 2 modeline isteğe bağlı olarak ULPA filtre eklenebilir ve boylece %99.999 verim sağlanabilir. Cihazdaki ergonomik hava engelleriyle çalışma alanına giden havaya partikül karışması önlenerek maksimum temizlik sağlanır. Tüm servis işlemleri kolaylıkla yapılabilmektedir.